Käytiin eilen Roopen kanssa luonnetestissä! Tuomarit olivat Jari Keinänen ja Reijo Hynynen.

Yhteispisteet olivat 125 +++. Toimintakyky oli kohtuullinen +1. Terävyys pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua +1, Puolustushalu pieni +1. Taisteluhalu pieni -1. Hermorakenne vähän rauhaton +1. Temperamentti +2. Kovuus: vähän pehmeä +1. Luoksepäästävyys: hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin +3. Laukausvarma.

Kelkka oli Roopesta ihan kauhea jo ennen kuin se pistettiin liikkeelle. Hetken se haukkui sille mun edessä ja yritti sitten mahdollisimman kauas karkuun. Haalari ei ollut kovin paha eikä tynnyrikään, mutta toki Roope ne kiersi vähän. Hyökkäävää tuomaria Roope vähän aikaa ihmetteli ja yritti sitten juosta karkuun. Pimeässä huoneessa Roope oli jo vähän lannistunut eikä meinannut millään lähteä minua etsimään. Sitten kun se tuli mun luokse, oli se aivan surkeana! Ei se paljon piitannut minun näkemisestäni. Ensimmäisen laukauksen kuullessaan Roope oli jo valmiiksi häntä painuksissa surkeana ja hätkähti selvästi laukausta. Toisesta laukauksesta se ei välittänyt enää mitään. Olihan se harmiton ja tuttu juttu.

Sen verran nopeassa tahdissa tuli kaikenlaista kummallista, että Roope alkoi stressaantua. Välittömästi kyllä toipui, kun tilanne oli ohi. Oli mielenkiintoista seurata myös kahta seuraavaa koiraa. Saksanpaimenkoirauros oli monessa kohdassa samanlainen kuin Roope, mutta sillä oli enemmän taisteluhalua eli leikki kunnolla tuomarin kanssa. Yorkkiuros sai lähes samat pisteet noin 155 kuin sakemanni, mutta ihan eri asioista! Se oli kova koira, jota kelkka, haalari tai tynnyri ei liikuttanut pätkän vertaa. Ihan nauratti katsella kuinka kelkka tuli lähemmäs ja koiraa ei kiinnostanut ollenkaan. Maassa oleva haju oli vain kiinnostavampi. Sakemanni ja Roope taas olivat hyvin varuillaan kauheasta kelkasta.

Olisin kuvitellut, ettei kelkka ole paha juttu ja että Roope olisi ainakin jälkeenpäin tullut kiskomaan siltä pipon päästä. Eipä vain uskaltanut juuri sitä lähestyä. Ehkä olisin kuvitellut Roopen rohkeammaksi myös pimeässä huoneessa. Muuten ei yllätyksiä tullut. Ihan Roopen oloinen arvostelu. Hyvät kotikoiran hermot sillä on, sanoi tuomari, ja sehän mulle riittää vallan mainiosti.