Yöpakkasten ansiosta hanget on kovettuneet ja pelloilla pystyy kävelemään. Päätin lähteä tänään koirien kanssa valjakoimaan pelloille ensimmäistä kertaa ikinä. Koirien on helppo seurata uraa, mutta koskaan aiemmin ei olla menty sileässä maastossa. Arvasin, että vaikeaa se tulee olemaan!

Heti ensimmäiseksi asetin reen pelloille päin ja lähtiessä Roope oli hermostunut. Se hyppeli ja kiusasi Peppiä. Annoin niiden mennä miten halusivat ja aika suoraan juoksivat kunnes tultiin peltotielle. Pyysin oikealle, mutta koirat halusivat vasemmalle jääräpäisesti. Jouduin ohjaamaan ne oikeaan suuntaan pannoista kiskaisemalla. Sitten halusin pois tieltä, joka johti isolle sulana olevalle tielle. Taas piti ohjata erikseen. Koirat ottivat taas vasemman suunnakseen eivätkä millään halunneet oikealle. Koko ajan jouduin ohjaamaan työntämällä tai vetämällä pannoista. ARGGG!

Lopulta suutuin. Koirien kanssa harrastaessa EI SAISI SUUTTUA, mutta niin siinä vain usein käy. Koirat menivät ihan surkeiksi. Rauhoittelin itseäni ja ohjasin koirien nenät haluamaani suuntaan ja pyysin vain vetämään. Vaisuina ne lähtivät liikkeelle ja aloitin kehumisen.

Tässä vaiheessa oltiin sulan tien vierellä. Koirat yrittivät vähän väliä sinne ja jouduin kieltämään ja pysähtymään. Pikkuhiljaa meni viesti perille! Kielsin ja ohjasin oikeaan suuntaan ja nyt koirat alkoivat reagoida, kun kehuin kovasti. Seuraavaksi löydettiin kelkan jäljet ja annoin koirien juosta vähän aikaa sitä pitkin. Sitten pidettiin juomatauko ja annoin namejakin ja paljon kehuja. Tässä vaiheessa pyysin koiria pois uralta ja ne tottelivat! Mentiin sitten metsänlaitaa myöten ja lopultakin alkoi sujua. yessmiley

Kotiin päin tullessa Roope lähti hakeutumaan taas tielle, mutta totteli tällä kertaa hyvin, kun pyysin toiseen suuntaan. Se selvästi tajusi, että on tarkoitus tulla kotiin sieltä mistä lähdettiin liikkeelle ja siksi totteli suuntia. Koko loppumatkan sain kehua koiria ylenpalttisesti.





Metsänreunaa pitkin. Peppi oikein laukkaa innoissaan.



Kotiin päin matkalla. Nyt koirat jo suostuvat kulkemaan tien vierellä.