Viime sunnuntaina käytiin hakumetsässä pitkästä aikaa. Aamulla käytiin kuluttamassa ensin enimpiä virtoja vetolenkillä. Tai ainakin kuvittelin niin, mutta kyllä sitä energiaa jäi ihan tarpeeksi. Pari epäonnistunutta ohitustakin tuli yritettyä. Alkumatkasta tuli naapurin mummo vastaan. Roope tietenkin pysähtyi tervehtimään vaikka yritin käskyttä menemään ohi. Onneksi sillä oli niin paljon intoa, ettei malttanut kauan pysähtyä vaan jatkoi oma-aloitteisesti matkaa nopeasti. Loppumatkasta käveli sitten tiellä mies koiransa kanssa. Peppi vihaa sitä koiraa yli kaikin ja Roopesta se taas on aivan ihana tyttö. En edes yrittänyt mennä ohi, kun olivat tiellä vaan jarruttelin. Mies meni ystävällisesti metsän puolelle, mutta koirat olivat aivan hulluina ja kuuroina menossa perään. Sain ihan tosissani pitää liinoista kiinni ja kiskoa niitä pysymään tiellä. Jotenkin jatkettiin siitä kotiinkin asti.

Hakumetsässä ensimmäinen maalimies meni piiloon Roopen nähden, joten Roopen oli helppo lähteä perään. Sitten sillä oli niin paljon intoa juosta vapaana, ettei malttanut syödä nameja loppuun vaan lähti ennen kuin ehdin paikalle. Pienen kierroksen tehtyään se haistoi toisen maalimiehen piilossa ja juoksi sinne! Ainakin Roope tiesi, mitä sen piti tehdä. Otin Roopen kiinni ja maalimies vaihtoi paikkaa. Lähetin Roopen kunnolla ja sepä ei sitten tajunnutkaan nyt, mihin se maalimies meni. Taisi yrittää etsiä samasta paikasta. Uusi yritys niin, että maalimies kävi ylhäällä ja sitten Roope juoksi sinne ja tällä kertaa malttoi syödä nameja eikä lähtenyt karkuun. Eiköhän sille palaunut mieleen, mitä pitää tehdä.

Eilen käytiin tokoilemassa ja yritettiin vähän rullailmaisua. Meidän tokoilu nyt tosin on ihan vaan sivulle tuloa ja maassa makaamista. Seuraamista Roope ei varsinaisesti osaa, mutta opetellaan. Lämmin ilma hyydytti Roopen niin, että sen käytös oli ilman vetolenkkiäkin aivan loistavaa. Olin tosi tyytyväinen. Rullailmaisua piti vähän hakea, mutta lopulta Roope toi rullan minulle avustajan luota. Se oli itse asiassa tosi vaikeaa Roopelle, sillä eihän se ikinä malta minuun keskittyä kun lähellä on muita ihmisiä! Kolme kertaa, kun olin saanut palkattua rullan tuomisen, niin lopetin ettei Roope kyllästy. Se vaara on aina olemassa, kun yrittää jotain uutta tehdä. Oikeastaan Roope ei mitään muutakaan viitsi tehdä kovin monta kertaa. Malamuutin kanssa ei kannata jankuttaa.