Tänään kävimme Roopen kanssa Oulaisissa ryhmänäyttelyssä Hannu Talven arvosteltavana. Tuomarimuutoksen takia en odottanut mitään hyvää tulosta. Alunperin piti olla tsekkiläinen tuomari ja itäeurooppalaiset eivät tähän asti ole olleet kovin tarkkoja Roopen karvasta. Suomalaisissa tuomareissa on ollut jonkun verran hajontaa. Osa on moittinut Roopen karvoja liian pitkiksi (ne ovat) osa on ollut tyytyväisiä, koska se on kuitenkin melko karkeaa. Yllätys olikin aika suuri, kun tuomari antoi ERIn ja Roope oli sitten avoimen luokan 2 (oli vain 2 koiraa tässä luokassa).

Arvostelu kuului näin: Harm. riistanväri, näyttävä kokonaisuus, komea leveä pää, hyvä selkälinja, eturintaa voisi olla enempi, riittävästi kulmautuneet raajat, pitkä peitinkarva, turkki ei aivan parhaimmillaan, miellyttävä luonne, norm. liikkeet. Tuomari sanoi minulle asettaessaan avoimen luokan koiria järjestykseen, että lanne on Roopella turhan pitkä ja siksi toinen koira on parempi. Se pitää täysin paikkansa.

Loppujen lopuksi tuomari tykkäsi oikeastaan kaikista. Yksi narttu oli aivan kauhuissaan ja painui heti ensimmäiseksi maahan ja yritti sitten karkuun kehästä. Sekin sai kuitenkin EH:n. Moni tuomari olisi antanut EVA:n. Kaunis koira se kyllä oli, toivottavasti oppii sietämään näyttelyhälinää. Yksikään koira ei siis saanut EH:ta huonompaa.

Rop-koira oli Roopen velipuolen poika, joten voi sanoa, että sukuun tuli voitto. laugh