Meinasi unohtua ihan kokonaan laittaa ylös, miten meillä meni viime viikolla keskiviikkona ensimmäinen ohjattu hakutreeni. Tulin ensimmäisenä paikalle hyvissä ajoin kävelyttämään koiria, jotta ne näkevät missä ollaan ja rauhoittuvat. Kun kävelin autolle takaisin, oli paikalle tullut kouluttaja ja toinen aloitteleva koirakko. Kouluttaja kysyi, että pärjääkö koirani tämän toisen kanssa, jos lähdetään yhdessä tallaamaan. Onhan siitä pitkä aika, kun ne ovat koirapuistossa leikkineet, mutta arvelin, että joo kyllä ne pärjää.

Päästin Roope irti ja sehän ponkaisi Muskan luo ja säikäytti toisen heti aluksi! Kouluttaja käski vain jatkaa eteenpäin niin kuin mitään ei tapahtuisi ja koirat pikkuhiljaa lähtivät yhdessä juoksemaan. Roopesta on tullut muuten vähän arka toisten koirien kanssa. Se murisi vähän Muskalle, kun sekin pelkäsi ja varmaan vähän ärähti ensin. Sinänsä en usko, että Roope ikinä tyttökoiraan kävisi kiinni, mutta ei se ennen murissut tytöille. Harmi, kun se ei ole päässyt yhdestä puremasta täysin yli.

Kävellessä kouluttaja kyseli Roopesta taustatietoja. Sitten oltiin kohta jo melkein autoilla ja minun piti saada Roope kiinni. Monta kertaa jouduin huutamaan ennen kuin herra vaivautui muistamaan minun olemassaoloni. Ihme kyllä, se tuli hihnaan lopulta itse!

Roope pääsi harjoittelemaan aika alussa, koska kouluttaja otti koirat vähiten kokeneesta päästä. Aloitettiin rullan haulla. Kyllähän Roope pari kertaa haki lyhyeltä etäisyydeltä, mutta sitten se alkoi kyllästyi. Tottakai. Sitten kouluttaja meni piiloon ja lähetin Roopen etsimään. Se meni erinomaisesti! Odotin vähän aikaa paikallani ja kävelin sitten perään hitaasti. Roope pysyi hyvin kouluttajan luona syömässä. Ei ollut aikeissa karata tällä kertaa. Kävelimme yhdessä takaisin ja minä annoin Roopen olla vielä vapaana ja kehuin lähellä olosta. Se meni yllättävän hyvin. Keskilinjalta Roope meinasi lähteä ominpäin seikkailemaan, mutta sain sen houkuteltua takaisin.

Sitten otettiin taas rullan hakua, mutta se ei enää onnistunut kuin yhden kerran. Kouluttaja antoi kotiläksyksi rullan kanniskelun kotona pitkin päivää. Lisätään koiran halua ja kiinnostusta tavaroiden kantamiseen suussa. Sinänsä huvittavaa, että kouluttaja sanoi Roopen olevan luonteeltaan suorastaan noutajamainen! Tehdään siitä vielä enemmän noutaja nyt.

Myöhemmin, kun kaikki koirat olivat käyneet harjoituksensa läpi, pääsi Roope vielä kerran hakemaan rullaa. Hyvin meni, häntä heiluen. Rullan hakemista ollaan harjoiteltu ahkerasti viime päivät kotonakin. Roope vähän kilpailee Pepin kanssa huomiosta, joten se jaksaa innostua täällä vielä enemmän kaikesta. Epäilen silti vähän, että tuleeko Roope ikinä kovin kaukaa tuota rullaa minulle tuomaan... Se jää nähtäväksi.