Tein tänään verijäljet pellolle pitkästä aikaa. Edellisillä kerroilla on ongelmana ollut, että koirat alkaa pissailla veren haistaessaan. Nyt minulla oli uusi purkki ja uusi sieni. Taisi auttaa. Kumpikaan koirista ei alkanut pissiä. Jäljen seuraaminenkaan ei toisaalta kauheasti kiinnostanut. Jälki ehti vanheta vain tunnin ja se taisi olla liian vähän. Aluksi koirat lähti nenä maassa seuraamaan, mutta tosi nopeasti nostivat pään ylös ja etenivät vähän sinnepäin.

Ensimmäisellä jäljellä oli pari kulmaa pellon muodon vuoksi. Nekin meni Roopelta oikein, mutta toisen kulman jälkeen Roope huiteli reippaasti ohi "kaadon". Menin takaisin alkuun ja yritin ottaa uudelleen, mutta Roope ei suostunut enää tälle jäljelle. Mentiin siis toiselle jäljelle, joka oli suora pätkä. Meni ihan samalla tavalla: aluksi jäljen kohdalta seurasi nenä maassa, mutta kohta nosti pään ylös ja alkoi juosta jäljen suuntaisesti vähän vierellä. Tällä kertaa kaadon kohdalla Roope kaarsi nopeasti kaadolle ja sain palkattua. Ilmeisesti jälki haisi liian voimakkaasti vaikka käytin tosi vähän verta. Tuulikin oli tosi niukka.   

Pepillä meni ensimmäinen jälki ihan pelleilyksi, kun se olisi ollut juoksemassa vain pellolta pois. Ensimmäisen kulman se meni vielä oikeaan suuntaan, mutta toisen kulman kohdalla se oli aivan juoksemassa suoraan. Toinen jälki sitten meni täsmälleen samalla tavalla kuin Roopella. Voi toki olla, että se seurasikin nimenomaan Roopen jälkiä.

Ensi kerralla täytyy muistaa laittaa jotain namia matkan varrelle. Tosin sitten ei voi antaa jäljen vanhentua kovin kauan tai namit on mennyttä. No, kaikkea ei voi saada.