Tänään lähdin koirien kanssa mätsäriin ja samassa yhteydessä järjestettiin juoksukilpailu. Roopen ilmoitin molempiin ja Pepin vain juoksemaan. Roope sähläili tapansa mukaan toisten koirien perään ja erityisesti tutun Jerin perään. Meidän kehävuoron koittaessa Roope oli jo alkanut vähän rauhoittua. Kehässä Roope on aina osannut juosta nätisti eikä seisominenkaan huonosti mennyt. Punainen nauha tuli.

Kehän jälkeen annoin Roopen palkkioksi lopulta tervehtiä Jeriä, joka oli vähän arkana Roopen yli-innokkuudesta. Hyvää harjoitusta sai kuitenkin siinä, että voi vähän tervehtiä ja sitten jättää toisen rauhaan.

Punaisten kehässä ei jatkopaikkaa herunut eikä ihme. Paikalla oli todella nätisti seisovia ja esiintyviä koiria. Roope ei meinannut olla hetkeäkään paikallaan ilman namia.

Mätsärin jälkeen oli juoksukisan vuoro. Koirat päästettiin vapaalla tyylillä juoksemaan 50m matka. Matkasta otettiin aika ja poliisin tutkalla vielä huippunopeus. Koska aluetta ei ollut aidattu, päätin olla laskematta kumpaakaan koiraa irti. Ensimmäinen juoksuvuoroilainen nimittäin lähti alueelta huitelemaan omiaan.... Kaikki muut paitsi minä menivät eteen kutsumaan koiriaan, jotka tulivat irti luo. Osa leikki siellä päässä koiran kanssa ja yksihän ehti lähteä sieltäkin jatkamaan juoksua. Mitään ei onneksi tapahtunut. Roope oli seota nähdessään toisten juoksevan. Oli melkoinen piteleminen, ettei se kiskonut minua toisten perään!

Kun tuli meidän vuoro, niin Roope lähti täysillä. Minä hihnan kanssa perässä meinasin olla pulassa. En varmaan ikinä ole juossut niin lujaa! Ellen olisi ollut hihnan päässä, niin Roope olisi jatkanut matkaa vaikka minne. Virtaa oli aivan kauheasti! Minulla oli siinä kuitenkin kiire autolle hakemaan Peppi paikalle. Pepille laitoin valjaat, että se olisi edes vähän tajulla siitä, mitä sen pitää tehdä. Lähtihän se juoksemaan, mutta ihan eri vauhdilla kuin Roope. Hyvä, etten lujempaa juossut. Oli hyvä kuitenkin nähdä, miten Peppi käyttäytyy toisia koiria kohtaan vieraassa paikassa. Valkoista koiraa se pelkäsi, muista ei juuri välittänyt.