Kävimme koirien kanssa helatorstaina treenaamassa toisen valjakon kanssa. Minä kickbikella omien kanssa ja Jouni pyörällä äidin ja tyttären eli Issun ja Unnan kanssa. Sääennuste lupasi sadetta, mutta vasta loppumatkasta alkoi sataa oikeasti. Alkumatkan Jouni meni edellä ja minä tulin perässä jarrut pohjassa. Jounin koirilla oli hidas tasainen ravi ja Roopella isompana oli varsinkin vaikeuksia mennä niin hitaasti. Vajaan 5 kilometrin päässä käytiin ja käännyttiin takaisin. Pidemmänkin lenkin olisimme voineet kiertää, mutta Roopella oli tosi kuuma jo tässä vaiheessa. Kosteassa säässä koirat kuumuivat nopeasti. Tässä puolivälissä Roope kävikin lähes kierimässä ojassa ja onnistui saamaan itsensä todella kuraiseksi.

Paluumatkan minä kokeilin tulla edellä. Talvella yritettiin rekien kanssa samaa ja silloin minun koirat eivät millään suostuneet kulkemaan vaan tuijottivat vain taaksepäin. No, lähinnä Roope. Peppi olisi kyllä juossut eteenpäin. Tällä kertaa ei ollut ongelmia. Roope vähän katseli taakseen mutta lähti sitten reippaasti omalla vauhdillaan.  Joko sille oli nyt selvä, mitä tässä on tarkoitus tehdä tai sitä viimeksi häiritsi takaa tuleva uros. Roope nimittäin ihan selvästi muisti reitin viime kerrasta. Se yritti loppumatkasta kääntyi samalle tielle, jota silloin tultiin. Nyt se oli kuulemma niin märkä, ettei sinne ollut asiaa.

Paluumatkan me siis tulimme edellä.Monta kertaa jäin odottamaan perässä tulijoita ja annoin koirien muistaa, että muita tulee perässä, mutta ei se muuttanut menoa. Reippaasti juoksivat. Välillä koirat innostuivat laukalle jonkun linnun vuoksi. Kerran en ole varma, oliko niillä mitään varsinaista syytä muuten kuin juoksemisen ilosta. Loppumatkasta ne ottivat myös loppukirin. Roopesta oli hurjan mieluisaa tulla pihaan, jossa oli muita malamuutteja. Se aina ilahtuu valtavasti, kun näkee omaa rotuaan.

Lenkin aikana Roope joi niin paljon vettä, ettei meinannut palautusjuoma kelvata. Peppi olisi kyllä senkin juonut. Jos säät alkavat pysyä lämpiminä, niin voi olla että seuraava vetolenkki tehdään vasta syksyllä. Tähän olisi kyllä erinomaista päättää!