Oon pidemmän aikaa miettinyt, että pitäisikö yrittää opettaa Roopelle vähän parempia käytöstapoja vetohommissa. Kyllähän me ihan riittävän hyvin mennään ja pärjätään, mutta olisi kiva nähdä, miten voisi parantaa. Lopultakin sain aikaiseksi ensimmäisen line-out harjoituksen. Suomeksi tarkoittaa liinojen kireällä pitämistä. Pistin Roopen auton vetokoukkuun kiinni ja odotin naksuttimen kanssa. Roope kyllä melkein heti lähti nojaamaan valjaisiin liinat kireällä, mutta ihan vinossa. En viitsinyt alkaa siitä palkata, joten odotin. Roope kyllästyi vähän ajan päästä kävi istumaan. Jonkin ajan kuluttua se kävi maahan. Osasin tuota odottaa, joten en hermostunut vaan kutsuin Roopen ylös iloisesti ja höpötin jotain.

Lopulta Roope lähti taas hihnan päähän ja vähän suorempaan, joten naksautin. Tietysti Roope kääntyi mun luo hakemaan namia... Tämänkin osasin ennalta arvata. Ohjasin namilla Roopen takaisin hihnan päähän ja siinä annoin namin. Sitten oikaisin vähän Roopen asentoa suoremmaksi ja naksautin kohta uudestaan. Taas se kääntyi minuun päin ja näin kävi monta kertaa. Lopulta Roope kuitenkin jäi seisomaan paikalleen naksautuksen jälkeen. Siihen lopetin erittäin tyytyväisenä. Itse asiassa en meinannut saada Roopea irti vetokoukusta, kun se jäi todella tukevasti seisomaan paikalleen!

Tämän jälkeen lähdin Roopen kanssa palkkioksi lyhyelle kickbikelenkille. Lyhyt lenkki ei Roopelle kyllä ole mikään kiva juttu, mutta oli liian kuuma ja lähes painostava ilma. Puolentoista kilometrin päässä Roopelle jo maistui vesi ja jäähdyttely ojassa, joten siitä käännyttiin takaisin. Parisataa metriä paluumatkaa meni sitten Roopen vakuuttamiseen siitä, että todella pitää mennä kotiin. Viimeinen kilometri meni aivan asiallisesti.

Sitten käytiin vielä Pepin kanssa vähän lyhyempi matka. Peppi yllätti minut iloisesti paluumatkalla. Aikaisemmin se ei ole vetänyt nimittäin yhtään takaisintullessa. Nyt se ravasi suurimman osan matkasta ihan rennosti! Harjoittelu kahdestaan on selvästi kannattanut.

Kehityskelpoisia yksilöitä... omistajasta alkaen!